Sukladno važećim Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi (verzija 16, datuma 30.09.2021., link: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-COVID-19-za-pru%C5%BEatelje-socijalne-usluge-smje%C5%A1taja-za-starije-osobe-i-osobe-s-invaliditetom-u-sustavu-socijalne-skrbi-4.pdf ) posjetitelje se obvezuje predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Posjetitelji su obvezni EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju predočiti na uvid prilikom ulaska kod pružatelja usluga ovlaštenoj osobi od strane pružatelja usluga odnosno poslodavca.
Ukoliko nemaju EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju, posjetitelji ne mogu ući u prostore Doma već eventualno ostaviti stvari za korisnike.
Podsjećamo da je posjetu potrebno najaviti i dogovoriti sa stručnim radnicima.
Za zdravlje i dobrobit korisnika institucija važno je da ostanu povezani sa svojom obitelji. Koristite tehnologiju koja nam je dostupna i održavajte redoviti kontakt s osobama koje su korisnici institucija, bilo da se radi o članovima obitelji ili prijateljima. Šaljite im fotografije, obavještavajte ih o novostima, brinite o njima. Njihova svakodnevica značajno se promijenila, pomozimo im zajedno da posljedice tih promjena budu što blaže
Dom je omogućio video komunikaciju putem Vibera i WhatsApa s našim korisnicima uz prethodnu najavu i dogovor sa stručnim radnicima.